Naar een sterkere economie

Nieuw Industrieel Beleid

De Vlaamse economie heeft een Nieuw Industrieel Beleid (NIB) nodig. Dat moet Vlaanderen toelaten om zijn economische weefsel te versterken door het te veranderen. Basisvereiste voor dat NIB is een nieuw productiviteitsoffensief, gebaseerd op transformerende innovatie.

Het nieuwe model wil spill-overs en ongebruikt creatief potentieel beter benutten. Want dat zijn dé latente productiviteitswinsten in onze kenniseconomie. EWI wil in 2011, in samenwerking met de andere partners binnen de Vlaamse overheid, meewerken aan een nieuwe beleidslijn voor dit transformatiebeleid.

Ronde Tafel Creatieve Industrie

In het voorjaar van 2011 organiseert Minister Lieten een Ronde Tafel Creatieve Industrie. Hoe die er concreet gaat uitzien, leest u binnenkort op de EWI-website.

Innovative Policy Research for Economic Growth

Vlaanderen doet al een tijdje mee met het Innovative Policy Research for Economic Growth (IPREG). Dat is een netwerkorganisatie onder leiding van de Swedish Foundation for Small Business Research (FSF). Het doel van de organisatie: het innovatie- en ondernemerschapsbeleid in de verschillende landen bestuderen. In juni 2011 publiceert IPREG zijn eindrapport.

Actieplan ondernemerschap

Ook in 2011 gaat EWI op zijn elan verder met het Actieplan ondernemerschap. We publiceren het nieuwe plan, met nieuwe acties voor een sterker ondernemerschap, in het najaar. Vanaf dit jaar werken we daarvoor meer samen met andere beleidsdomeinen. Zo willen we het beleid rond ondernemerschap horizontaal verbreden.

Addthis share knop
website ontwikkeld door Savant Media